9 September, 2002 - Vraag Eenvoudig!
16 September, 2002 - Het Schaakspel, de Pionnen, de Overwinning
19 September, 2002 - Zijn Omhelzing en Bescherming
29 September, 2002 - Waarneming door de Sluier

 

Lezers attentie: Als u een fout vindt, adviseer ons alstublieft via e-mail , zodat we het kunnen corrigeren.  Wij gebruiken geen officiele vertalers of redacteurs, en het is mogelijk dat iets aan onze aandacht ontsnapt is.
 George Barnard

 

Idaho, VS van A, 9 September, 2002.


Machiventa Spreekt.
Onderwerp: “Vraag Eenvoudig!”  

Ontvangen door Sandy Montee.

Machiventa: “Hallo Sandy.  Dit is Machiventa.”

Sandy: “Hallo Machiventa.”

Machiventa: “Vandaag zou ik willen spreken met de vele honderden die op deze (Progres) lijsten staan over het door hun aanvragen van de diensten van Persoonlijke Leeraren.

"Wij hebben een onnoemelijk groot aantal van Engelen, Geest Wezens en Bevorderde Stervelingen die op de achtergrond wachten, en die allen speciaal onderricht hebben ontvangen om als Leeraar ieder persoon over de hele wereld in hun eigen situaties bij te staan.

"Een Persoonlijke Leeraar wordt soms een Gids, of Ziel Begeleider genoemd, en dat is precies wat ze graag voor jullie willen doen -- je te begeleiden om je geestelijke leven te verheffen, positieve gebeurtenissen te weeg te brengen -- op aanvraag van de persoon, welke hun toegewezen is.

"Persoonlijke Leeraren gaan met jou door het leven heen, en kennen jou door en door, sinds ze met jou door de emoties van het alledaagse leven gaan -- de vreugde en het verdriet.

"Om de diensten van een Persoonlijke Leeraar toegewezen te krijgen is het voor jou bijna net zou eenvoudig als het is om voor jou te begrijpen, dat jou al een Leeraar is toe gezegd.

"Deze Leeraren zijn allemaal vrijwilligers om van persoon tot persoon te onderwijzen, en ze verlangen werkelijk dat je ze inschakeld in je dagelijkse leven.  Er zijn velen tussen hun die wachten, wien hier vroeger op aarde woonden, en beter dan iemand anders begrijpen waar jullie doorheen gaan op deze wereld.

"En bovendien, hebben ze een groter overzicht op alles, en kunnen zij positive gebeurtenissen teweeg brengen welke de qualiteit van je leven zal verhogen, want zij staan in contact met de Specialisten van de Geest Werelden.

"Ook kunnen ze vaak andere Leeraren of Adviseurs, die hier ook voor jullie zijn, om hulp vragen, of ten behoeve van jullie om raad vragen in zulke gevarieerde kwesties als jullie licchamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid.  Ze kunnen ook op nog veel meer practische manieren jullie van dienst zijn.

"Stel je eens voor!  Je kunt een Leeraar hebben die altijd gewillig voor jou klaar staat, om je te helpen met alle definitive beslissingen welke je moet maken.  Bij jou herkenning van deze prachtige grote kans om gebruik te kunnen maken van hun enorme wetenschap en wijsheid, kan en zal een groot deel van je leven een veel betere omwending maken.

"Maar je moet om een Leeraar vragen, voordat er jou een toegewezen wordt.  In jou rust of stilte, zal iemand, hij of haar, zich aan jou introduceren.  En derhalve, op dat moment, begint een gloednieuwe verhouding, en je bent in staat on hun leiding waar te nemen, en ook ben je in staat, om hun liefde voor jou te voelen.

"Vertrouw je gevoelens als je begint te ontwaren dat een vriendelijk nieuw Wezen is ge-arriveerd om met jou samen te werken.  Begin een gesprek met de nieuw aangekomende, en luister naar de antwoorden die je krijgt.  Je kunt werkelijk het effect voelen van je contact met je Geestelijke Vriend die zo ondubbelzinnig je beste interesse ter harte heeft.  Ik zeg dat dit gemakkelijker is dan je denkt.

(Met nadruk hier) "Vraag eenvoudig om de Leeraar.  Herken dat er al een Leeraar voor jou is. Accepteer eenvoudig de hulp welke ze aan jou kunnen geven.

"Dit kan een plezierige oefening zijn.  En, alhoewel je meestal alleen in het begin, maar misschien ook vaak, denkt dat je een overactive verbeeldingskracht hebt, zul je spoedig jouw Persoonlijke Leeraar die je met je vreugde wil helpen en om je leven van dag tot dag meer richting te geven, als echt herkennen.

"Ik moet nu gaan.  Ik stuur je mijn liefde.

"Ik ben Machiventa Melchizedek."

 

Vertaald uit Engels door Jitsche Ausma

11:11 Angels

 

 

Illawara District, Nieuw Zuid Wales, 16 September 2002


Middenwezen Mathew, Machiventa.
Onderwerp: "Het Schaakspel, de Pionnen, de Overwinning”


Ontvangen door George Barnard

Mathew: "Zo, zou jij dit een productive dag noemen?"

George: "Nee, werkelijk niet.  Het lijkt wel of Vrijdag de dertiende drie dagen te laat is aangekomen in dit gedeelte van Australie.  Maar ik denk dat het morgen wel beter zal gaan, als ik het weer probeer."

Mathew: "Het zal niet voor jou gaan werken, als je zo doorgaat om mensen tegen te stribbelen.  Ik weet, dat je in vele gevallen probeert om de werklijst met humor te behandelen, maar op lange duur accepteeren de mensen dit niet."

George: "Nee, dat denk ik ook niet.  Ik probeer om constructief te zijn.  Ik probeer om te produceren, en om voortgang te maken.  Maar ik loop vaak tegen een hinderpaal van vooroordeel aan, en dat staat mij tegen!"

Mathew: "Wat is het alternatief?"

George: "Isolatie.  Daar heb ik over nagedacht.  Neem een rubber bootje en ga hengelen, vang een vis, en dan die vis weer vrij laten gaan, en me daar goed van voelen.  En dan maar proberen om aan niets anders te denken."

Mathew: "En werkt dat?"

George: "Nee, niet beter dan dat ik onbeleefd of aardig ben tegen de mensen.  Ik heb geen antwoord.  Ik denk dat het cultureel is.  Het is iets wat het zeer moeilijk zal maken om voor de Teaching Mission zich ooit buiten de grenzen van de V.S. uit te breiden."

Machiventa: "Ik heb naar dit gesprek geluisterd, en ik kan je vertellen dat ter zijner tijd, dit toch gaat gebeuren.  En ik wens, dat je ziet en bevat en volledig begrijpt dat je een van de vele bestanddelen bent, welke wij gebruiken om door deze schijnbaar onaantastbare barrierre heen te breken.  Het is correct en passend voor jou om tot de conclusie te komen dat er een balans moet zijn tussen die van de Kerken en die van de Progressive groep.

(Een groot schaakbord komt in mijn visie.  Het is de maat van een tafel waaraan waarschijnlijk dertig mensen kunnen zitten eten.  Alle vierkanten zijn wit en er zijn alleen maar pionnen.  Een Melchizedek staat daar, kijkend in mijn richting, en hij schuift een pion met een lange stok, zoals een biljart stok.)

"Het is correct voor jou om te besluiten, dat, terwijl jouw verschillende wegen ge-accepteerd worden bij sommigen, en verworpen bij anderen. En terwijl een standvastig , op langere termijn verwikkeling op prijs gesteld wordt bij sommigen, en afgekeurd door anderen, welke jaloers mogen zijn op dat record. . . (onduidelijk op de band, en ik vergat wat hij zei.).

"Ik wens dat jij je realiseerd dat jij, en vele anderen net als jij, een part spelen in het schaakspel van de Correctie Tijd.  Is het een spel?  Je mag dat vragen.  Nee, het is absoluut serieus.  Maar in ons sfeer, op onze afdelingen van ontwerp, en in het ‘strijdperk van specialisten/berekening’, preparatie en attentie tot bijzonderheden, gigantische intellecten zijn werkzaam in de aanpassing en bewegingen van de schaakstuken, met als einddoel een daverende overwinning van het Licht en Leven, met minimaal verlies van pionnen -- pionnen, die gevallen zijn en zichzelf weer overeind hebben gezet -- pionnen, die door constante handeling veel slijtage vertonen, en toch opniew voortgaan, of door ons weer gericht worden, om hun part te blijven spelen in deze uiterste strijd, dit beslissend męlée.

"Dit is mijn doel en het doel van allen die onder mij dienen, de uiteindelijke overwinning dat is het Licht en Leven voor Urantia.

"Ik wens dat je meer zelf vertrouwen hebt in de nauwkeurigheid van wat je ontvangt.  Ik wens dat je minder aandacht schenkt aan de verontrustende boodschappen die door komen.  Ik wens dat je probeert om regelmatig meer om vrede en rust te zoeken, zodat je gemoed ontspannen is.

"Ik stuur mijn liefde aan allen.  Ik ben Machiventa."

 

(Vertaald uit Engels door Jitsche Ausma.)

De 11:11 Progres Groep
11:11 Angels

 

 

Idaho, VS van A, 19 September, 2002


Machiventa Spreekt.
Onderwerp: "Zijn Omhelzing en Bescherming".

Ontvangen door Sandy Montee.

Machiventa: "Goedemorgen Sandy."

Sandy: "Goedemorgen Machiventa.  Hoe gaat het vandaag met U?  Ik ben blij dat ik niet Uw verantwoordelijkheid heb voor deze krankzinnig gekke wereld."

Machiventa: "Het is een groot vraagstuk.  Ja.  Voor jullie stervelingen en ook voor sommigen van jullie Onderwijzers is het het beste om van dag tot dag te leven.  Er zijn momenten waar het beste advies geldt om van moment tot moment te leven.

"Heb ik gelijk of niet?"

Sandy: "Ja, U hebt het bij het rechte eind.  Gaan wij vandaag nog een boodschap overbrengen?"

Machiventa: "Ja, ik denk dat wij er reeds mee bezig zijn.  Laten we meer spreken over het van dag tot dag leven.  Ik hoor dat er gezegd wordt dat het belangrijk is om het leven te nemen zoals het zich voordoet.

"Jullie levens zijn gevuld met veel lessen, en dezen zijn allemaal voorbereidingen voor de volgende fase van jullie bestaan.  Het is vaak een zaak van de ene voet voor de andere te plaatsen, en door te gaan zonder dat er enige vooruitgang valt te bespeuren van onmiddelijke progressie in je einddoel of aspiratie.

"In dergelijke tijden, probeer om jezelf voor de dag in een ander klein doelpunt te verwikkelen, hoe klein dan ook, en werk daaraan om deze te volbrengen.  Bid tot de Vader om je op deze weg te helpen en weest bewust van Zijn Aanwezigheid.  De Vader wenst voor jou alleen maar blijdschap en vreugde.  Je bent zichtbaar in Zijn Omhelzing, en voor ons ook duidelijk onder Zijn Bescherming waar te nemen.  Weest meer bewust van deze gevoelens dat je zo verzorgd bent en groei voorspoedig onder Zijn Oneindige Liefde voor jou.

"Ik stuur mijn liefde aan allen.  Een fijne dag toegewenst.  Dit is Machiventa."

Notitie: "Er was veel meer dan alleen maar woorden in dit contact.  Moeilijk om uit te leggen, maar het was voor mij glashelder dat sommigen van onze 11:11 lijstengroep vrienden, deze boodschap ter harte zouden kunnen nemen, en van zichzelf weten, dat deze boodschap juist voor hen bedoelt is.  En dit is niet de eerste maal dat zoiets gebeurd is.  Mensen zeggen vaak dat ze juist op deze bepaalde boodschap zaten te wachten , op juist deze tijd……."              Sandy

 

Vertaald uit Engels door Jitsche Ausma.


Bezoek de 11:11 Progress Group’s archieven te 11:11 Angels

 

Idaho, VS van A, 29 September, 2002.

Machiventa Spreekt.
Onderwerp: "Waarneming door de Sluier."

 

Ontvangen door Sandy Montee

Machiventa: "Goede middag, Sandy. Ik ben Machiventa.

"Laten we ons vandaag by de gedachten bepalen, ons vertrouwen over te geven aan de Wil van God, en onze levens in Zijn Handen. Als de Vader van ons allen, heeft Hij de beste interesse ter harte voor ieder lid in Zijn hele grote familie, en alhoewel velen bij tijden denken, dat Hij hen verlaten heeft, is dit niet het geval.

"Van lange persoonlijke observatie, begrijp ik heel goed, dat het er voor vele stervelingen een tijd is, waarop het moeilijk is om de realiteit waar te nemen, welke zich achter de Sluier verschuild. Deze bedekking maakt het moeilijk te bespeuren dat een geestelijk bestaan deugdelijk mogelijk is hier op Urantia.

"Op een of andere wijze geloven velen van jullie nog, dat je Geestelijke Zelf helemaal op deze Aardse planeet geankerd is, en dat je niet in de hogere sferen kunt kijken. De werkelijkheid is: dat je inderdaad een geest bent, dit is in vergetelheid geraakt. En dat je in de toekomstige tijd een volledig Geest Wezen wordt, die nu een waardevolle ervaring opdoet op Urantia, voor een zeer belangrijke taak in de Eeuwigheid.

"De dagelijkse vreugden en teleurstellingen, afleidingen en plichten van het leven, kunnen het schijnbaar onmogelijk maken om te ontdekken, wat de Wil van God is, of niet. Veroorloof jezelf om door de Geest geleid te worden. Deze intuitie kan jou naar de wetenschap sturen, dat je bestaan hier maar een ‘oogwenk’ is, en dat ieder persoon een groot voordeel kan hebben van de overvloedige ervaring dat jullie geschonken wordt bij het besluit van de Wil van God.

"Vertrouw op de Vader, en vraag alleen maar van Hem, dat Hij jou veroorloofd om in liefde en zorg voor anderen en voor jezelf te leven. Probeer het leven niet te licht op te nemen, want het is een waardevolle kans om te leren, dat de Vader jou de gelegenheden geeft om door je ervaringen welke Hij op je weg plaatst, steeds dichter bij Hem te komen, en je iedere kans geeft om geluk en vreugde te vinden in je dagelijkse gaan en staan.

"De reis van het leven brengt verantwoordelijkheid met zich mee, voor jou je inzicht te gebruiken om door de Sluier heen te dringen om te bepalen wat God’s Wil voor je is, en om daarnaar in je leven te handelen. Dit is niet zo’n groot bevel, want Hij verwacht dat je op deze weg vele fouten zult maken, met vallen en opstaan. Het belangrijkste is: dat je leert op te staan, en doorgaat met leren.

"Als je je liefde aan vele mensen brengt, geven zij het op hun beurt weer terug Denk over het leven als een gunstige kans, maar nooit als een belasting.

"Wij houden het kort vandaag. In deze weinige woorden vind je de meest belangrijke boodschap van het leven. Ik wens je goede middag.

"Ik ben Machiventa."

 

Vertaald uit Engels door Jitsche Ausma

De 11:11 Progress Group

11:11 Angels

 

Terug